Organizatii studentesti

O asociaţie studenţească în inima filierei francofone

Pagina oficiala ASAFF

Existenta unei asemenea asociatii in cadrul unei filiere este pretioasa. Asociatia dinamizeaza viata de student, sustine cadrul de studiu si este o mina veritabila de oportunitati la nivel profesional si de prieteni, la nivel personal.

ASAFF – “Asociatia Studentilor si Absolventilor Filierei Francofone” a FILS este fara indoiala asociatia studentilor francofoni cea mai dezvoltata si solida din Romania. Ea propune mai multe cluburi:

 1. IT DreamTeam – club de informatica
 2. Robotique FF – club de robotica
 3. L’Art Graphique – grafica 3D
 4. Le Petit Prince – trupa de teatru
 5. ProviDanse – trupa de dans
 6. Club de Franceza
 7. CinéClub – club de vizionare filme
 8. DébatClub – club de dezbateri
 9. Club de chitara

Proiectele ASAFF se desfasoara in Romania dar si in strainatate
In Romania:

 • Targul de Job-uri “Forum Entreprises-Etudiants” (a 15-a editie in 2008) ;
 • Week-end-ul de integrare (WEI) pentru studentii din primul an, ocazie cand acestia pot face cunostinta intre ei, precum si cu echipa ASAFF ;
 • Ziua Francofoniei, Ziua Europei, Petrecerea de Craciun;
 • Spectacolul “Artele Ataca !” care reuneste dansul, teatrul si muzica;
 • RObotX, concursul national de robotica.

In strainatate:

 • Participarea la Eurobot, concurs international de robotica ;
 • Participarea la Festivalul de Teatru Francofon pentru studenti din Ucraina ;
 • Scoala de vara pentru tinerii din asociatiile din diverse tari europene.

 

VWI ESTIEM Bucuresti

Pagina oficiala VWI

VWI ESTIEM Bukarest Offizielle Homepage

VWI ESTIEM Bucureşti este Asociaţia Inginerilor Economişti de la Filiera Germană, înfiinţată în iunie 2001 în Bucureşti. Prin crearea şi menţinerea contactelor între studenţi şi întreprinderi, Asociaţia se consideră o interfaţă între domeniile universitar şi de afaceri. Valorile promovate VWI Bucureşti au ca obiectiv derularea unor programe şi activităţi extracuriculare, în special pentru membri, dar şi pentru ceilalţi studenţi.

În iulie 2006, VWI ESTIEM Bucureşti a obţinutul statutul de membru cu drept de vot în VWI Deutschland (Asociaţia Inginerilor Economişti din Germania). VWI a fost înfiinţată în 1932 şi are sediul în Berlin. În prezent VWI Deutschland are peste 4600 de membri, organizaţi în 34 de grupe universitare şi organizaţii regionale. Grupa universitară VWI ESTIEM Bucureşti este unicul membru din afara Germaniei.

Din aprilie 2008, asociaţia noastră a devenit de asemenea membru al ESTIEM (European Students of Industrial Engineering and Management). ESTIEM este cea mai importantă orgaizaţie europeană în domeniul ingineriei economice. Aceasta a fost înfiinţată în 1990 şi are 63 de grupe locale în 26 de ţări şi peste 47.000 de membri. Prin calitatea de membru ESTIEM, VWI Bucureşti are avantajul a numeroase contacte studenţeşti din străinătate şi al diversificării.

Proiecte VWI ESTIEM Bucuresti

Concursul de studii de caz “Case Study” Case Study este primul concurs de studii de caz organizat de o asociatie in Bucuresti. Prin acest proiect, Grupa Universitara VWI ESTIEM Bucuresti isi doreste sa ofere studentilor ocazia de a elabora solutii pentru studii de caz propuse de firme, simuland situatii economice si tehnice, reale sau fictive.

VWI ESTIEM Training Weeks Acest proiect consta intr-o serie de seminarii intensive sustinute de profesionisti din diferite domenii.

Freundeskreis este un eveniment dedicat studentilor, absolventilor si profesorilor din cadrul ramurii germane a Facultatii de Inginerie in Limbi Straine. VWI ESTIEM ofera participantilor oportunitatea de intra in contact cu membri ai comunitatii FILS intr-un cadru informal.

Alte proiecte
1 Programe pentru locuri de practica si internship-uri;
2 Proiecte interne VWI ESTIEM Bucuresti: teambuilding, traininguri pentru membri.

 

BEST Bucuresti

Pagina oficiala BEST Bucuresti

Link-uri rapide

Urmăreşte-ne