Burse si Tabere

 

 1. BURSE UPB (din fondurile de la bugetul de stat)

AtentieA. REGULAMENTE

CeasPeopleB. TERMENE DEPUNERE DOSARE

             Sem.1, 2022-2023
                                      Sem.2, 2021-2022
 1. Bursa de performanță se acordă numai studenților din anii II-IV ai ciclului de licență și pentru studenții din anul II ai ciclului de masterat, cu condiția ca media generală a anului precedent să fie de minimum 9,70 și studentul respectiv să aibă minim 30 de puncte obținute conform listei de criterii “Anexa 1 din Regulament burse UPB”. Bursa de performanță se acordă la începutul anului universitar, pe durata unui an universitar și se revizuiește după sesiunea din iarnă.
 2. Bursele de ajutor social se pot acorda studentilor din anii I -IV ai ciclului de licență și din anii I și II ai ciclului de masterat care la sfârşitul anului universitar precedent sau după sesiunea de iarnă sau la admitere au media ≥ 5,00, şi care îndeplinesc anumite conditii. Distribuirea se face în ordine crescătoare a venitului net pe membru de familie, limita maximă a venitului fiind venitul lunar mediu per membru de familie realizat în cele 3 luni înainte de începerea semestrului, mai mic decât salariul de bază minim net pe economie (2020-2021: 1346 lei / 1413 lei părinţi cu studii superioare, conform surselor media). Studenţii trebuie să îndeplinească suplimentar una din cerințele de mai jos:
 • nu realizeaza un venit net mediu lunar pe membru de familie calculat pe ultimele trei luni mai mare decat salariul de bază minim net pe economie (la stabilirea venitului pe membru de familie se iau în calcul toate veniturile nete realizate de familie și se vor depune acte doveditoare în maximum 10 zile de la începutul fiecărui semestru);
 • sunt orfani de unul sau ambii părinți, respectiv pentru care s-a dispus ca măsură de protecție plasamentul;
 • au fost bolnavi de maladii cronice (cf. listei din Regulamentul UPB privind bursele).

 

AnuntC. LISTE PROPUNERI BURSE

SEM 2:

Se pot verifica listele.
Orice documente lipsă la dosarul de studii (contract de studii nesemnat, taxă neachitată, lipsă cont IBAN etc.) atrage după sine invalidarea pentru bursa si respectiv stergerea de pe lista studenților eligibili.
Daca observati erori, va rog sa le sesizati pana la data de 21.03.2022, ora 14 pe adresa de email office_fils@upb.ro. Orice alte contestatii dupa aceasta data nu se vor mai lua in considerare.

SEM 1:

Se pot verifica listele.
Orice documente lipsă la dosarul de studii (contract de studii nesemnat, taxă neachitată, lipsă cont IBAN etc.) atrage după sine invalidarea pentru bursa si respectiv stergerea de pe lista studenților eligibili. Termen de rezolvare: 01.11.2021, ora 14.
Daca observati erori, va rog sa le sesizati pana la data de 01.11.2021, ora 14 pe adresa de email office_fils@upb.ro. Orice alte contestatii dupa aceasta data nu se vor mai lua in considerare.

MedalieD. LISTE BURSE ACORDATE

             Sem.1              Sem.2
(din motive de protectia datelor, nu se vor mai afisa detalii privind numele persoanelor)

INFORMATII DE ARHIVA

Orice nelamuriri se vor adresa de adresa de email office_fils@upb.ro sau pe echipa Teams FILS-Administrativ, pana cel tarziu miercuri 28 oct 2020 ora 14:00. Miercuri 28 oct 2020 in intervalul 10-13 va stam la dispovitie online pe echipa Teams pentru intrebari.

 

 


ALTE TIPURI DE BURSE


 2. TABERE STUDENTESTI 2021

AtentieREGULAMENTE SI TERMENE

Comisia de selecţie a studenţilor beneficiari de un loc în tabere este urmatoarea:

 • … (din motive de protectia datelor, nu se vor mai afisa detalii privind numele persoanelor)

AnuntConform art.17 din Metodologia Tabere 2021, comisia se intruneste in data de 15 iulie 2021, ora 10:00, la decanat FILS (sala JE 106) in vederea selectiei.

MedalieIn urma selectiei, urmatorii studenti vor beneficia de loc in taberele studentesti 2021:

 1. … (din motive de protectia datelor, nu se vor mai afisa detalii privind numele persoanelor)

Beneficiarii vor fi contactati de catre comisia de selectie in perioada 29-30 iulie 2021 pentru a alege una din locatiile disponibile.


 

3. „Euro200” – programul național care vine în sprijinul elevilor și studenților cu posibilități financiare reduse în vederea achiziţionării de calculatoare.

4. Burse SNN

Societatea Nationala Nuclearelectrica SA, singurul producator romanesc de energie nucleara, are ca prioritate principala identificarea, formarea si retentia unei noi generatii de specialisti, avand in vedere ca resursa umana inalt calificata si asigurarea acesteia reprezinta un factor esential in industria nucleara.

In acest sens, SNN lanseaza un program de burse dedicat studentilor din anii universitari III si IV pentru perioada 2021 – 2023, corelat cu necesarul de personal si specializari estimate a fi necesare in cadrul SNN, pe termen lung, dupa cum urmeaza:

Sediul SNN

Nr. crt.

Categorie de bursieri

Numar de bursieri

Domeniul de activitate

1

Studenti in Anul III

2

Inginerie energetica si tehnologii nucleare

FCN Pitesti

Nr. crt.

Categorie de bursieri

Numar de bursieri

Domeniul de activitate

1

Studenti in Anul III

5

Inginerie energetica si tehnologii nucleare, 2

Automatica, 1

Mecatronica, 2

2

Studenti in Anul IV

2

Automatica

Chimie

CNE Cernavoda

Nr. crt.

Categorie de bursieri

Numar de bursieri

Domeniul de activitate

4

Studenti in Anul III

32

Energetica, 17

Mecanica, 10

Inginerie Economica, 3

Chimie, 2

Programul de burse SNN ofera urmatoarele beneficii studentilor:

 • Oferirea a 41 de burse de studiu in suma de 2300 lei brut/luna pentru studentii in anii terminali;
 • Efectuarea programelor de practica profesionala in cadrul SNN asistata de specialistii SNN;
 • Posibilitatea obtinerii unui loc de munca in cadrul SNN dupa absolvirea studiilor.

Bursierii care vor fi selectati vor incheia contracte de acordare a bursei in acord cu prevederile legale aplicabile in materie.

Pentru ca aceasta oportunitate de cariera sa ajunga la cat mai multi studenti, va rugam sa ne sprijiniti in popularizarea programului de burse SNN  in randul acestora.

Mai multe informatii despre programul de burse SNN se pot accesa pe pagina de internet: https://www.nuclearelectrica.ro/burse/

5. 2020_Burse CESAER_Best Idea 2021 Competition


 

6. Burse DAAD 2021-2022

Oferta de finanțare a Serviciului German de Schimb Academic (DAAD) în anul universitar 2021 – 2022 cuprinde burse în Germania pentru studenți, absolvenți, doctoranzi și cadre didactice din cadrul instituțiilor de învățământ superior și cercetare din România. Sunt finanțate cursuri de limbă, cursuri de limbaj de specialitate și civilizație germană, programe de masterat și stagii de cercetare.

În cadrul acestui program se poate aplica pentru programe de masterat/stagii de cercetare, în limbile germană și engleză.

Informații suplimentare despre conditiile de aplicare, burse și actele necesare pot fi consultate in materiale atașate mai jos, sau la adresa web www.daad.ro precum și prin sprijinul doamnei lector Andrea Cornelissen ( cornelissen@daad.ro).

DAAD_Stipendien_Kurz_2022_RO

DAAD_Stipendien_Kurz_2022_RO

Oferta DAAD

Oferta completă a programelor de burse DAAD România este accesibilă aici: http://bit.ly/BurseDAAD21-22.

Le urăm succes tuturor studenților și cadrelor didactice care doresc să aplice.

 

Stagii in strainatate

Pe langa acestea, FILS ofera si alte burse de studiu la universitati din toata Europa pentru perioade de 1 an sau de 1 semestru. Pentru mai multe detalii, vezi sectiunea Studenti – Stagii in strainatate


 

7. Burse Eiffel

Le programme de prestige des Bourses Eiffel récompense les étudiants étrangers présentés par l’établissement français où ils poursuivront leurs études, et retenus par un jury d’experts.
C’est dans le cadre du nouvel appel à candidatures du Programme désormais ouvert au titre de la campagne 2022, que  TOULOUSE INP-ENSEEIHT se propose de présenter des étudiants provenant
des établissements partenaires à l’étranger et qui souhaiteraient poursuivre leurs études au sein de notre école :
Soit dans le cadre d’une double diplôme, dans un cursus de formation Ingénieur https://www.enseeiht.fr/fr/formation/formation-ingenieur.html
- Département Mécanique des Fluides, Énergétique & Environnement
- Département Sciences du Numérique
- Département Electronique, Energie Electrique et Automatique
Soit dans le cadre d’un Master, tel que par exemple, les Master of Science, https://www.enseeiht.fr/fr/formation/masters-of-science.html , majoritairement dispensés en anglais, qui sont :
- Master of Science - Electrical Energy Systems
- Master of Science – Fluids Engineering for Industrial Processes
- Master of Science – Water Engineering and Water Management
- Master of Science - Electronic Systems for Embedded and Communicating Applications
- Master of Science – SATellite COMmunication Systems

Les boursiers Eiffel perçoivent une allocation mensuelle, d’un montant de 1 181 EUR (1 031 EUR d’allocation d’entretien et 150 EUR d’indemnité mensuelle), à laquelle s’ajoute la prise en charge directe de plusieurs prestations.

De plus, pour les étudiants inscrits dans les établissements publics relevant du Ministère chargé de l’enseignement supérieur,  leur statut de boursier du gouvernement français les exonère du paiement des droits d’inscription administratifs.

La bourse est attribuée pour une durée :

 • De 12 mois maximum lors d’une inscription en M2 ;
 • De 24 mois maximum pour une inscription en M1 ;
 • De 36 mois maximum pour la préparation d’un diplôme d’ingénieur.
Le dispositif Eiffel étant très sélectif, il convient de ne soumettre que des dossiers d’étudiants d’excellent niveau.
La préparation qui nous est demandée dans la constitution de ce dossier étant assez complexe, nous vous conseillons de nous transmettre le dossier académique de l’étudiant retenu au plus tard le vendredi 3 décembre 2021 à international.enseeiht@toulouse-inp.fr

——-

The Eiffel Excellence Scholarship Program use to reward top foreign students submitted by French higher education institutions in which they want to continue their education / enroll in their masters.

In the context of the 2022 Eiffel scholarships application opening campaign, TOULOUSE INP-ENSEEIHT intends to submit students application coming from our abroad partner universities, who attend to continue their education in our school :

 Within the scope of a Engineering degree double-diploma program https://www.enseeiht.fr/fr/formation/formation-ingenieur.html

- Master’s degree in Electrical Energy, Conversion, Materials and Sustainable Development
- Master’s degree in Networks and Telecommunications
- Master’s degree in Fluid Dynamics, Energy and Transfers
Within the scope of a Master of Science program, https://www.enseeiht.fr/fr/formation/masters-of-science.html , mostly taught in english :
- Master of Science - Electrical Energy Systems
- Master of Science – Fluids Engineering for Industrial Processes
- Master of Science – Water Engineering and Water Management
- Master of Science - Electronic Systems for Embedded and Communicating Applications
- Master of Science – SATellite COMmunication Systems

The Eiffel scholarship consists in a monthly allowance of €1,181 (a maintenance allowance of €1,031 and a monthly stipend of €150).

The program covers also various benefits including a round-trip international ticket, Health insurance and cultural activities.
In addition, students admitted to public educational institutions are, as French government scholarship holders, exempted from enrolment fees.

The Eiffel scholarship is granted for a duration of :

 • 12 months maximum for M2 ;
 • 24 months maximum for M1 ;
 • 36 months maximum fo a full engineering diploma.

The Eiffel scholarship is very selective. We can submit only the application proposed by our partner universities and only one student per university, with an excellent level.

If one of your student corresponds to the level condition and wants to apply to a double degree Engineer diploma or Master of Science at TOULOUSE INP-ENSEEIHT for the academic year 2022-2023, please kindly send the student academic file before Friday 3rd of December 2021 to international.enseeiht@toulouse-inp.fr

Because of its exigency, we can not guarantee this scholarship allowance, but anyhow the application could be considered, if wished.

8. Agentia de Credite si Burse de Studii (www.roburse.ro) 2022-2023

ofera burse pentru persoanele care, in anul urmator, doresc sa faca un stagiu de studii sau de cercetare in strainatate.

Bursele sunt oferite elevilor, studenților, cadrelor didactice sau cercetătorilor pentru a urma in strainatate:

– studii universitare de licenţă / de masterat / de doctorat;

– stagii de cercetare / specializare (cu durata de 3 – 10 luni);

– cursuri de vară.

Persoanele care doresc să obţină o bursă de studii în străinătate oferită de Ministerul Educaţiei, prin Agenția de Credite și Burse de Studii, trebuie să participe la concursurile naţionale pentru acordarea burselor de studii în străinătate.

Informații privind ofertele pentru anul universitar 2022/2023 (condiții de eligibilitate, termene limită de transmitere a dosarelor, numărul și tipul burselor oferite etc.) se găsesc în Comunicatele de presă afișate pe site-ul www.roburse.ro, la secțiunea Burse de studii / Acord bilateral.

9. FameLab 2020-2021

Înscrie-te la FameLab, cea mai mare competiție globală de comunicare în știință

Poți să prezinți un subiect din știință simplu și captivant în trei minute, fără PowerPoint? Vorbește despre pasiunea ta și inspiră noi generații, câștigă sprijin pentru cercetare și ajută la o mai bună înțelegere a științei, pentru binele tuturor.

Dacă studiezi sau lucrezi în inginerie, medicină, tehnologie, științele naturii (biologie, chimie, fizică) sau matematică, te așteptăm alături de British Council în competiția internațională de comunicare în știință FameLab – Science for a Better Future.

Înscrie-te până pe 14 aprilie 2021 pentru preselecțiile regionale FameLab Romania completând formularul online de la https://bit.ly/2OcGROo, pregătește un discurs despre știință care să convingă juriul prin conținut, claritate și charismă, și poți beneficia de un masterclass de comunicare în știință cu experți din Marea Britanie, precum și de șansa de a reprezenta România pe scena globală, în finala FameLab International!

Despre FameLab

Organizată de British Council și Cheltenham Science Festival în peste 20 de țări și cu o rețea de peste 10,000 de profesioniști în discipline STEM din universități, organizații și centre de cercetare din întreaga lume, FameLab este cea mai mare competiție de comunicare a științei.

FameLab oferă o voce pe scena globală studenților și profesioniștilor în știință care pot comunica munca lor către publicul larg și urmărește să promoveze astfel înțelegerea și susținerea cercetării și să reducă decalajele în educația științifică.

Află mai multe despre competiție, eligibilitate și înscrieri pe site-ul FameLab.

 10. Bursele Private Roberto Rocca (TenarisSilcotub) 2021

TenarisSilcotub isi deschide portile pentru o noua editie a Programelor Educationale 2021Internship de Vara, respectiv Bursele Private Roberto Rocca.

Ca in fiecare an, studenti ambitiosi si dornici de invatare pot beneficia:

·  In cazul internship-ului, de o experienta reala de munca, lucrand pe un proiect cu impact in business, training-uri cu focus pe imbunatatirea abilitatilor soft si pot benefica de un pachet complet de dezvoltare;

·   In cazul burselor private, o recunoastere in plus pentru excelenta academica, cu scopul de a le sustine efortul timp de un an de zile, fara nicio obligatie fata de companie.  

Procesul de selectie va incepe pe data de 5 aprilie 2021, aceste programe adresandu-se studentilor inrolati incepand cu anul 2, nivel licenta si pana la Master 2, inclusiv. Un alt criteriu important este cunoasterea limbii engleze la nivel mediu/ avansat.

Studentii se pot inscrie prin completarea acestui formular: http://bit.ly/3bM0yWk

11. CONCURSUL DE IDEI ÎN DOMENIUL ECONOMIEI
CIRCULARE ”WEDO” VEOLIA 2021

Concurs_WEDO_Concept_si_Regulament

12. BURSELE CONSTANTIN STROE 2021-2022

https://www.gruprenault.ro/bursele-constantin-stroe

Dorim sa va informam cu privire la programul educational ,,Bursele Constantin Stroe” lansat de catre Fundația Groupe Renault România, în parteneriat cu Dacia.

În anul școlar și universitar 2021 – 2022, vor fi acordate:

 • 10 Burse de Performanță către elevi ( clasele X- XII) și studenți din învățământul liceal și universitar.
 • 50 de burse sociale elevilor din învățământul primar și gimnazial care provin din medii și zone rurale sau urbane defavorizate, din Argeș și Dâmbovița.

Pentru mai multe informatii privind inscrierea in cadrul acestui program, va rugam sa accesati urmatorul link: https://www.gruprenault.ro/bursele-constantin-stroe

13. THE FULBRIGHT STUDENT AWARD TO THE UNITED STATES 2023-2024

Mai multe informatii: https://fulbright.ro/competition/2023-2024-fulbright-student-award

să fie selectat prin concurs deschis, bazat pe merit, pentru a participa la programe de nivel postuniversitar în orice domeniu, cu excepția disciplinelor clinice. În fiecare an, burse sunt oferite cetățenilor români pentru primul an de program de master sau pentru un an universitar de cercetare pentru studenți fără studii.
S-a anuntat deschiderea inscrierilor pentru Premiul “Fulbright Student” ce oferă studenților români posibilitatea participării în programe postuniversitare în orice domeniu cu excepția disciplinelor clinice. Taxele de călătorie internaționale, de școlarizare și universitare în limitele bugetare prestabilite, precum și asigurare de accident / boală și indemnizație lunară de întreținerex sunt acoperite in integritate de o bursă oferită studenților selectați.
Deadline linscrieri: 9 mai 2022

14. Program de burse oferit de Consiliul Indian pentru Relatii Culturale

Ambasada Romaniei in India informeaza cu privire la programul de burse oferit de Consiliul Indian pentru Relatii Culturale.

Consiliul Indian pentru Relatii Culturale (ICCR), organism guvernamental, ofera anual o schema de burse la toate nivelurile (licenta, master, doctorat, post-doctorat), in cadrul universitatilor de stat centrale si locale.

Portalul prin care candidatii se pot inscrie la diversele tipuri de burse se gaseste accesand adresa urmatoare: a2ascholarships.iccr.gov.in

Link-uri rapide

Urmăreşte-ne