Stipendien

 

 1. BURSE UPB (din fondurile de la bugetul de stat)

 

AtentieA. REGULAMENTE

 

 CeasPeopleB. TERMENE DEPUNERE DOSARE

             Sem.1                                              Sem.2
  1. Bursa de performanță se acordă numai studenților din anii II-IV ai ciclului de licență și pentru studenții din anul II ai ciclului de masterat, cu condiția ca media generală a anului precedent să fie de minimum 9,70 și studentul respectiv să aibă minim 30 de puncte obținute conform listei de criterii “Anexa 1 din Regulament burse UPB”. Bursa de performanță se acordă la începutul anului universitar, pe durata unui an universitar și se revizuiește după sesiunea din iarnă.
  2. Bursele de ajutor social se pot acorda studentilor din anii I -IV ai ciclului de licență și din anii I și II ai ciclului de masterat care la sfârşitul anului universitar precedent sau după sesiunea de iarnă sau la admitere au media ≥ 5,00, şi care îndeplinesc anumite conditii. Distribuirea se face în ordine crescătoare a venitului net pe membru de familie, limita maximă a venitului fiind venitul lunar mediu per membru de familie realizat în cele 3 luni înainte de începerea semestrului, mai mic decât salariul de bază minim net pe economie (1346 lei / 1413 lei părinţi cu studii superioare, conform surselor media). Studenţii trebuie să îndeplinească suplimentar una din cerințele de mai jos:
  • nu realizeaza un venit net mediu lunar pe membru de familie calculat pe ultimele trei luni mai mare decat salariul de bază minim net pe economie (la stabilirea venitului pe membru de familie se iau în calcul toate veniturile nete realizate de familie și se vor depune acte doveditoare în maximum 10 zile de la începutul fiecărui semestru);
  • sunt orfani de unul sau ambii părinți, respectiv pentru care s-a dispus ca măsură de protecție plasamentul;
  • au fost bolnavi de maladii cronice (cf. listei din Regulamentul UPB privind bursele).

 

AnuntC. LISTE PROPUNERI BURSE

SEM 2:

Daca observati erori, va rog sa le sesizati pana joi 25 martie 2021 ora 9:00 pe adresa de email office_fils@upb.ro.
Joi dupa-amiaza vor fi afisate listele finale.

 

 MedalieD. LISTE BURSE ACORDATE

             Sem.1

 

                                             Sem.2

INFORMATII DE ARHIVA

Va rugam sa verificati PROPUNERILE de burse. Din motive de protectie a datelor s-au afisat in ordine alfabetica. Listele FINALE se vor afisa joi 29 octombrie 2020. Orice nelamuriri se vor adresa de adresa de email office_fils@upb.ro sau pe echipa Teams FILS-Administrativ, pana cel tarziu miercuri 28 oct 2020 ora 14:00. Miercuri 28 oct 2020 in intervalul 10-13 va stam la dispovitie online pe echipa Teams pentru intrebari.

Propuneri_burse gr1-licenta_2020-2021-sem1

Propuneri_burse gr1-masterat_2020-2021-sem1

Propuneri_burse gr2-masterat_2020-2021-sem1

Propuneri_burse performanta_2020-2021-sem1

Propuneri_burse sociale-licenta_2020-2021-sem1

Propuneri_burse sociale-masterat_2020-2021-sem1

Propuneri_burse gr2_anul 1_2020-2021-sem1

Propuneri_burse gr2_anul 2-3_2020-2021-sem1

Propuneri_burse gr2_anul 4_2020-2021-sem1

Mediile studenților din anul 4 se calculează fără a ține cont de practică:

medii_bursa_anulIV


ALTE TIPURI DE BURSE


2. TABERE STUDENTESTI 2021

 

Anexa OMTS 432 Metodologie Tabere Stud. 2021

Anexa 4_Cerere individuala

Anexa 8_Regulament de tabara


 

3. 2020_Burse CESAER_Best Idea 2021 Competition


 

4. Burse DAAD 2020-2021

Oferta de finanțare a Serviciului German de Schimb Academic (DAAD) în anul universitar 2021 – 2022 cuprinde burse pentru școli de vară, studii de masterat și stagii de cercetare în cadrul universităților din Germania.

În cadrul acestui program se poate aplica pentru programe de masterat/stagii de cercetare, în limbile germană și engleză.

Informații suplimentare despre conditiile de aplicare, burse și actele necesare pot fi consultate in materiale atașate mai jos, sau la adresa web www.daad.ro precum și prin sprijinul doamnei lector Andrea Cornelissen ( cornelissen@daad.ro).

DAAD_Stipendien_Kurz_2021_RO-1

DAAD_Stipendien_Kurz_2021_DE-AP

Le urăm succes tuturor studenților și cadrelor didactice care doresc să aplice.

Anul universitar 2019-2020

liste_finale bursesem22019_2020

Algoritmul de distributie a fondului de burse pe specializari si filiere lingvistice: Precizari acordare burse_martie 2020

Declaratie venituri

Stagii in strainatate

Pe langa acestea, FILS ofera si alte burse de studiu la universitati din toata Europa pentru perioade de 1 an sau de 1 semestru. Pentru mai multe detalii, vezi sectiunea Studenti – Stagii in strainatate


 

5. Agentia de Credite si Burse de Studii (www.roburse.ro)

ofera burse pentru persoanele care, in anul urmator, doresc sa faca un stagiu de studii sau de cercetare in strainatate. Ofertele pentru care sunt organizate concursuri in acest moment, avand ca termen limita de transmitere on-line a candidaturilor:

05 aprilie: MBA Coreea, Azerbaijan, Mongolia, Turkmenistan

14 aprilie: Slovacia NSP

15 aprilie Slovacia SAS

29 aprilie: Bulgaria, Polonia

30 iunie: Iordania

Bursele se adreseaza elevilor de clasa a XII-a, studentilor, masteranzilor, doctoranzilor, cadrelor didactice si cercetatorilor si se pot acorda pentru stagii precum:

-cursuri de vara,

- studii (de licenta, masterat sau doctorat) partiale (3-10 luni) sau  complete (includ si an pregatitor pentru invatarea limbii),

- cercetare sau specializare.

Prin bursa se poate asigura:

- de partea primitoare – scolarizare, de obicei cazare si masa, uneori asigurare medicala;

- de partea romana, pentru stagiile mai mari de 3 luni, transportul international si un supliment lunar in valuta.

Dosarele de candidatura se pot transmite electronic, pe adresa dosare.candidatura@roburse.ro.

Persoanele interesate se pot adresa la burse@roburse.ro sau la telefon 0213101905.

6. FameLab

Înscrie-te la FameLab, cea mai mare competiție globală de comunicare în știință

Poți să prezinți un subiect din știință simplu și captivant în trei minute, fără PowerPoint? Vorbește despre pasiunea ta și inspiră noi generații, câștigă sprijin pentru cercetare și ajută la o mai bună înțelegere a științei, pentru binele tuturor.

Dacă studiezi sau lucrezi în inginerie, medicină, tehnologie, științele naturii (biologie, chimie, fizică) sau matematică, te așteptăm alături de British Council în competiția internațională de comunicare în știință FameLab – Science for a Better Future.

Înscrie-te până pe 14 aprilie 2021 pentru preselecțiile regionale FameLab Romania completând formularul online de la https://bit.ly/2OcGROo, pregătește un discurs despre știință care să convingă juriul prin conținut, claritate și charismă, și poți beneficia de un masterclass de comunicare în știință cu experți din Marea Britanie, precum și de șansa de a reprezenta România pe scena globală, în finala FameLab International!

Despre FameLab

Organizată de British Council și Cheltenham Science Festival în peste 20 de țări și cu o rețea de peste 10,000 de profesioniști în discipline STEM din universități, organizații și centre de cercetare din întreaga lume, FameLab este cea mai mare competiție de comunicare a științei.

FameLab oferă o voce pe scena globală studenților și profesioniștilor în știință care pot comunica munca lor către publicul larg și urmărește să promoveze astfel înțelegerea și susținerea cercetării și să reducă decalajele în educația științifică.

Află mai multe despre competiție, eligibilitate și înscrieri pe site-ul FameLab.

 7. Bursele Private Roberto Rocca (TenarisSilcotub)

TenarisSilcotub isi deschide portile pentru o noua editie a Programelor Educationale 2021Internship de Vara, respectiv Bursele Private Roberto Rocca.

Ca in fiecare an, studenti ambitiosi si dornici de invatare pot beneficia:

·  In cazul internship-ului, de o experienta reala de munca, lucrand pe un proiect cu impact in business, training-uri cu focus pe imbunatatirea abilitatilor soft si pot benefica de un pachet complet de dezvoltare;

·   In cazul burselor private, o recunoastere in plus pentru excelenta academica, cu scopul de a le sustine efortul timp de un an de zile, fara nicio obligatie fata de companie.  

Procesul de selectie va incepe pe data de 5 aprilie 2021, aceste programe adresandu-se studentilor inrolati incepand cu anul 2, nivel licenta si pana la Master 2, inclusiv. Un alt criteriu important este cunoasterea limbii engleze la nivel mediu/ avansat.

Studentii se pot inscrie prin completarea acestui formular: http://bit.ly/3bM0yWk

8. CONCURSUL DE IDEI ÎN DOMENIUL ECONOMIEI

CIRCULARE ”WEDO” VEOLIA

Concurs_WEDO_Concept_si_Regulament

Nützliche Links

Folgen Sie uns